ABOUT ME

Canon EOS 40D + EFS 17-85: Focal length 17mm, 1/13sec @ f4, ISO 250 - Zonhoven 02/02/08
foto: Dany Tielens (http://www.pallenhoven.be)
Ik ben Filip Mineur en naast mijn gezin, is natuurfotografie mijn grote passie.
Ik ben geboren in 1963 en als kind reeds was ik steeds gefascineerd door alles wat met dieren, planten en natuur in het algemeen te maken had. Ik groeide op in het Brabantse Hageland en in mijn vrije tijd kon je mij dan ook gewoonlijk ergens vinden in de bossen of velden van deze prachtige streek, gewapend met een verrekijker, natuurgidsen en notaboekje. In het verlengde van deze interesses was ik als tiener ook actief in verschillende natuurverenigingen.
Al heel gauw ontstond bij mij het verlangen om al dat moois, dat ik op mijn omzwervingen tegenkwam, te kunnen vastleggen als herinnering voor later en om te kunnen tonen aan vrienden en familie. Mijn eerste pogingen hiertoe waren met een Kodak pocket toestelletje en, hoewel kwalitatief niet erg goed, was ik toch erg trots op mijn eerste "natuurfoto's". In 1979 kocht ik, met de verdienste van mijn eerste vakantiejob, een bescheiden spiegelreflex camera + telelens en werd ik definitief gebeten door het natuurfotografie-virus. Mijn foto's werden beter naarmate mijn kennis toenam, er volgden betere camera's en lenzen, af een toe stond er een fotoreis in het buitenland op het programma en de kasten puilden uit van de dia's.
En toen werd het stil. Diverse oorzaken maakten dat ik verschillende jaren niet meer aan fotograferen toekwam.
Maar het vuur bleef sluimeren en bij de eerste gelegenheid laaiden de vlammen terug op. Ongeveer een jaar geleden pikte ik de draad terug op. Mijn goede oude Canon A1 bleek ondertussen hopeloos verouderd te zijn en er werd dan ook uitgekeken naar een digitale reflexcamera. Met in het achterhoofd het idee om, aangezien ik ook aan sportduiken doe, op zeker ogenblik de camera ook onder water te kunnen inzetten, viel de keuze op een Olympus E330 en een Sigma 50-500mm télé-zoom objectief. Deze combinatie beviel mij uiteindelijk toch niet zo erg en dus ruilde ik deze een half jaar later om voor een Canon EOS 40D + EF 400m f5.6 L USM. Dit bleek een fantastische combinatie te zijn die messcherpe beelden kon afleveren. Na enkele maanden bleek ik toch regelmatig tekort te komen met 400mm, en de f5.6 laat het gebruik van een téléconvertor helaas niet toe zonder het verlies van de autofocus. Na veel wikken en wegen, vergelijken en cijferen en met de ambitie om in de toekomst misschien deels professioneel met natuurfotografie te kunnen bezig zijn, kocht ik uiteindelijk de EF 600mm f4 IS USM.
Deze website, momenteel nog in expansie, zal op termijn een selectie bieden van mijn fotografie. Ik hoop dat u even erg zult kunnen genieten bij het bekijken van de beelden, als ik, bij het maken ervan.

Schaffen 03/01/2008

Home